DESPRE NOI

Scurt Istoric

Biserica Penticostală numită și Biserica lui Dumnezeu Apostolică este o biserică neoprotestantă. Printre mișcările de redeșteptare a credinței de la începutul secolului XIX, apar în jurul anului 1900, penticostalii. În anul 2012, în lume existau aproximativ 250 milioane de penticostali, cca. 10% din întreaga mișcare creștină. În România este al patrulea cult creștin recunoscut, după cultele ortodox, catolic și reformat.

Biserica Penticostală din Aleșd își are începuturile în anul 1975. Credincioșii se adunau în grupuri mici pe la case. Prima biserică se deschide în anul 1981, la data de 24 decembrie. La prima întâlnire au fost 16 credincioși. Până în anul 1989 se adună în ilegalitate, sub amenințarea autorităților, amenzi, sigilarea casei de rugăciuni,oprirea energiei electrice, etc. În data de 10 ianuarie 1990, se primește autorizația de funcționare în cadrul Cultului Creștin Penticostal. La 1 martie 1991, se demolează casa veche de rugăciuni și în timp de 3 ani, serviciile de închinare se țin în baraca improvizată din grădina din spate. În anul 1994, biserica se mută în subsolul viitoarei case de rugăciuni, unde va funcționa până la finalizarea acesteia.

În acest timp, această biserică a deschis grădinița „Samariteanul” cu trei grupe de copii. Biserica s-a implicat și în plan social, construind pentru comunitatea rromă o grădiniță cu trei grupe, o școală primară cu clasele I- IV și o casă de rugăciune „Samaria”. De asemenea susține o familie de misionari în lumea musulmană. În aceiași perioadă se înființează orchestra de copii a bisericii. Începând din anul 2011 au început lucrările de renovare exterioare ale bisericii, iar în 2017, lucrări de renovare interioară.

Video Prezentare

Galerie Foto